Ηλιοθερμικά Συστήματα
Ηλιοθερμικά Συστήματα
Η εταιρεία στοχεύοντας στην μείωση της απαιτούμενης ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης , προτείνει την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας για τον σκοπό αυτό.
Αναλαμβάνει την αξιολόγηση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού και κατόπιν μελέτης, από το επιστημονικό προσωπικό της, κατασκευάζει τα κατάλληλα ηλιοθερμικά συστήματα για κάθε περίπτωση.
Προτείνει πάντα αξιόπιστα υλικά από εταιρείες με μεγάλη εμπειρία στην ηλιοθερμία, αποτελώντας εγγύηση για μια σωστή και αποδοτική εγκατάσταση.
Αρχή της ηλιοθερμίας
Τα ηλιοθερμικά συστήματα βασίζονται στην αρχή της μετατροπής της ηλιακή ενέργειας μέσω των ηλιακών συλλεκτών σε θερμότητα. Μπορεί να καλύψει 100% της ανάγκες σε ΖΝΧ ( Ζεστό Νερό Χρήσης) καθώς και το 35–40 % των αναγκών σε θέρμανση, πετυχαίνοντας έτσι σημαντική μείωση της κατανάλωσης σε πετρέλαιο ( Οικονομοτεχνικώς αποδεκτό). Η ευελιξία του συστήματος δίνει την δυνατότητα συνδυασμού της ηλιοθερμίας με σύστημα Γεωθερμίας ή αντλίας θερμότητας Αέρα - Νερού.
Τρόπος λειτουργίας
Για τη λειτουργία τους τα ηλιοθερμικά συστήματα απαιτούν την άμεση πρόσπτωση της ηλιακής ακτινοβολίας στους ηλιακούς συλλέκτες
Τα συστήματα ηλιοθερμίας αποτελούνται:
- από τους ηλιακούς συλλέκτες επιλέγοντας ανάμεσα σε ηλιακούς συλλέκτες επίπεδης επιφάνειας ή συλλέκτες κενού, ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζονται. Σε εφαρμογές κατοικιών ή επαγγελματικών κτιρίων που απαιτούνται θερμοκρασίες μικρότερες από 90°C συνήθως χρησιμοποιούνται επίπεδοι ηλιακοί συλλέκτες, ενώ σε εφαρμογές που απαιτούνται θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 90°C χρησιμοποιούνται ηλιακοί συλλέκτες με σωλήνες κενού.
- Θερμομονωμένα Δοχεία νερού (Ταμιευτήρες) αποθήκευσης ζεστού νερού, του οποίου την θερμοκρασία μπορούμε να αξιοποιήσουμε όταν δεν έχουμε ηλιοφάνεια, με τους αντίστοιχους εναλλάκτες νερού – νερού. Ανάλογα με την χρήση που θέλουμε, τοποθετούμε τον αντίστοιχο ταμιευτήρα, είτε για ΖΝΧ είτε για υποστήριξη θέρμανσης, είτε για συνδυασμό και των δύο.
- Ηλιακοί ελεγκτές. Σε κάθε σύστημα ηλιοθερμίας, χρησιμοποιείται τουλάχιστον ένας ηλιακός ελεγκτής, ο οποίος επιβλέπει την λειτουργία του συστήματος και καθορίζει τις λειτουργίες των επιμέρους τμημάτων του.
Επενδύοντας σε τεχνικές αυτοματισμού επενδύουμε στη δημιουργία έξυπνων και λειτουργικών κτιρίων, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για κτίρια που θα μπορούν να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται γρήγορα και με επιτυχία σε κάθε μας απαίτηση μειώνοντας δραστικά τα λειτουργικά έξοδα και αυξάνοντας την ζωή των εγκαταστάσεων μας.